Městský obvod Plzeň 8 - Černice

Pouť 2024

Zpět na výpis fotogalerií

Antonínské pouti přálo počasí

Tradiční Antonínská pouť, která se konala v sobotu 15. a v neděli 16. června, se vydařila i díky pěknému počasí. Pouťové atrakce na místním fotbalovém hřišti lákaly po oba dny zejména děti, dospělí si pak užili sobotní večerní pouťovou zábavu.

Děti se radovaly z jízdy na kolotoči, autodromu i z dalších pouťových atrakcí. Dospělí se mohli občerstvit u okénka s pitím či využít nabídky stánku s klobásami, grilovaným masem či chutnými špízy. Sobotní večer pak patřil hojně navštívené pouťové zábavě, k tanci hrála kapela Darall Rock-Turbo revival.

Letos výjimečně chyběla nedělní tradiční mše v kapličce sv. Antonína na Selské návsi, protože je tento objekt momentálně v rekonstrukci.

Na organizaci pouti se kromě městského obvodu podílel TJ Sokol Černice, jenž poskytl prostor a zajistil nápoje, a dobrovolní hasiči, kteří zorganizovali hudební produkci kapely a zajistili další občerstvení. „Moje poděkování patří všem, kteří se zasloužili o úspěšné konání této akce,“ dodal starosta Černic Vladislav Sloup.