Městský obvod Plzeň 8 - Černice

Dětský den 2024

Zpět na výpis fotogalerií

Odložený Dětský den se díky krásnému počasí povedl

Na černickém fotbalovém hřišti si v neděli 23. června užilo více než 70 dětí v doprovodu dospělých krásné slunečné a pohodové odpoledne. Osmý plzeňský městský obvod společně s černickými spolky připravil pro děti den plný zábavy i pohybu. Akce, kterou organizátoři odložili z první červnové soboty kvůli vytrvalému dešti, se tentokrát díky krásnému počasí vydařila. Děti se tak zároveň symbolicky rozloučily se školním rokem. O hudbu se postaral DJ Křižík.

Účastníci absolvovali stanoviště s různými soutěžemi a úkoly, nechali si namalovat obličej, vyřádili se na skákacím hradu, vyzkoušeli si trefit se proudem vody do terče, chodit na chůdách, házet míč do basketbalového koše. Nechybělo ani opékání špekáčků a tombola s atraktivními cenami.

Do přípravy akce se kromě kulturní komise MO 8 zapojily TJ Sokol Černice, Sbor dobrovolných hasičů Černice, Rodinné centrum Na Schodech, BA GRIZZLIES Plzeň a Cyklistika Plzeň.

„Děkuji všem spolkům za jejich úsilí a práci při organizaci nedělního odpoledne, bez nich by nemohl tak pestrý program vzniknout,“ uzavřel starosta Černic Vladislav Sloup.